Правилото за запалените фарове е най-голямата глупост и безсмислица и никой не може да ме убеди в противното.Скочихме от едната крайност в другата - сега не се глобява за пуснати фарове, а з включени - правят ни на маймуни и ние ръкопляскаме.Дебилни аргументи от сорта "В Европа навсякъде е така" ме нервират още повече.Това, че някъде е еди как си - не значи, че е правилно или ефективно.Тия от Европата още малко ще спуснат директива и чекиите с презервативи да се правят, че е по-сигурно.Казвал съм го и друг път тука - ако не можеш да забележиш предмет с размерите на автомобил, движещ се с 50 км. ч. - мястото ти не е нито зад волана, нито на пътя, нито на тротоара дори.Правилата за движение са така написани, че ако се спазват - няма да има нито 1 произшествие.Да ама не. И понеже "държавата" и "контролнити и органи" са безсилни да се справят с положението се чудят каква глупост да измислят за да замажат очите и да отчетат дейност.Другото безумно правило или изискване е за стикерите за колите с газови уредби - пълна идиотщинаизмислен от един самозабравил се генерал-пожарникар - любимец на народа.И понеже Ви облъчват нон стоп от екрана и в ефира - Вие кимате с глави и казвате - "Да, това и много хубаво подкрепям го"! Аман от хора дето мислят не с главите си, а с телевизорите си.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Стига сме `абили фаровете
Collapse
X
-
ТАзи зима съм сменил 3 крушки.И колеги не мисля че от запалените фарове има ползва.Така наистина се колите се отличават, ама пък е много по голяма вероятноста така да не видим нещо което не свети, например пешеходец.При мрачно време си трябва някакви светлини, ама да ми набичат някакви ксенони и вдигнати халогени е просто безсмислено.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:Правилото за запалените фарове е най-голямата глупост и безсмислица и никой не може да ме убеди в противното.Скочихме от едната крайност в другата - сега не се глобява за пуснати фарове, а з включени - правят ни на маймуни и ние ръкопляскаме.Дебилни аргументи от сорта "В Европа навсякъде е така" ме нервират още повече.Това, че някъде е еди как си - не значи, че е правилно или ефективно.Тия от Европата още малко ще спуснат директива и чекиите с презервативи да се правят, че е по-сигурно.Казвал съм го и друг път тука - ако не можеш да забележиш предмет с размерите на автомобил, движещ се с 50 км. ч. - мястото ти не е нито зад волана, нито на пътя, нито на тротоара дори.Правилата за движение са така написани, че ако се спазват - няма да има нито 1 произшествие.Да ама не. И понеже "държавата" и "контролнити и органи" са безсилни да се справят с положението се чудят каква глупост да измислят за да замажат очите и да отчетат дейност.Другото безумно правило или изискване е за стикерите за колите с газови уредби - пълна идиотщинаизмислен от един самозабравил се генерал-пожарникар - любимец на народа.И понеже Ви облъчват нон стоп от екрана и в ефира - Вие кимате с глави и казвате - "Да, това и много хубаво подкрепям го"! Аман от хора дето мислят не с главите си, а с телевизорите си.Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Специално аз съм против фаровете, когато това не е необходимо. За мен е много по-неприятно, да срещна няколко коли с фарове при слънчево време, които ме заслепяват и после да се напъвам да виждам пътя. Така ставам по-опасен не само за себе си, но и за другите които са около мен.Според мен очите се натоварват повече като има повече от един силен източник на светлина и по-трудно се предпазват. Достатъчно е слънцето да ти блести при изгрев или залез и някой боговъзвишен да премине край теб на дълги и да те остави невиждащ на пътя. Твърдо против съм! А за израза че така било в Европа, ще запитам: А моята заплатата защо не е като в Европа?
Коментар
-
Ако част от другите анти-фарове доводи съм склонен да приема частично, то това за заслепяването е пълна дивотия. Как точно могат фарове през деня да заслепяват при положение, че дневната светлина е в пъти по ярка и светлинния лъч от фаровете се губи напълно, освен ако разбира се фаровете не са зле настроени, но това вече е съвсем друга тема.Наско, историята с Трабанта я споделих на майтап във връзка с асоцията, която си правиш между включени фарове и скъпи коли със специален статут на движение по пътя.
Коментар
-
Eдно време когато аз станах шофьор преди 42 години когато насреща ни се зададеше автомобил с включени фарове то веднага разбирахме че той има нещо проблем и естествено намалявахме скороста и давахме път. Или се теглят два автомобила , или вози спешно болен или катастрофирал човек или с една дума тоя с запалените фарове е нещо на зор. Сега иди разбери кой вози спешно пострадал човек и кой си разиграва коня по пътищата за собствен кеф. Евала на kiro_of_the_day. Много точно и правилно го написа по горе. Правилник си имаме за движение закон също и ако се спазват то пей сърце.Сега бях три дни на София и разхождах внука с количката из Южния парк. Пълна отврат бе хора . Как може такава чудесна местност да е така занемарена с какви не боклуци. И всеки повел куче де с ремичка де свободно .Алеите не можеш да ги преминеш без да настъпиш изпражнения. кошчетата за боклук препълнени около тях мрасотия ужас. Пейки изкършени и потрошени абе с една дума цигания до шия.Накъде върви тая държава се питам аз.Язък че баш на 3ти март пиша такива неща но държавата като че ли безвъзвратно вече е загубена .
Коментар
-
Atanas71 написа:Прав си това всеобщо стадно чувство е пряко свързано с робското мислене Да наведем чинно глави и като кажат и булките да не си закачаме защото е го виж деца сте направилиThe awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Atanas71 написа:westdogg написа:Така поне като не е задължително ще се отличаваме добрите шофиори( с включени фарове) от останалите.kiro_of_the_day написа:Казвал съм го и друг път тука - ако не можеш да забележиш предмет с размерите на автомобил, движещ се с 50 км. ч. - мястото ти не е нито зад волана, нито на пътя, нито на тротоара дори..daley написа:За мен е много по-неприятно, да срещна няколко коли с фарове при слънчево време, които ме заслепяват и после да се напъвам да виждам пътя.коцев написа:Ами щом запалените фарове спасяват от катастрофи то нека да почнат да правят колите с по 10 фара и тогава няма да има нито една жертва по пътищатаFiat Bravo 99г.(Goodbye) ,Citroen Xsara VTS 99г., Mercedes C 220 CDI 2000г.
Коментар
-
style34 написа:Atanas71 написа:Прав си това всеобщо стадно чувство е пряко свързано с робското мислене Да наведем чинно глави и като кажат и булките да не си закачаме защото е го виж деца сте направилиФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
deadairplane
-
Аз карам постоянно с включени светлини, и не мисля това е газария, както каза един колега, по скоро е желание да бъда видян... когато е необходимо... А това ,че едно време някой си карал Мерцедеса или БМВто си с включени светлини и си го намразил, не бива да ти става комплекс...Fiat Marea Weekend ELX 1.6 16V /// Lancia Delta 2 LE 1.6 16V /// Renault 21 GTS 1.7mpi
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар